Ravikeskus Keskinen | Ylivieska

Pelit ja vihjeet

Pelit ja vihjeet

img.jpg

Helätin-ajo 2024 ja helatorstain Toto4-kierros

Keskisen raviradalla 9.5.2024 klo 12.00

Totovihjeet

Vihjeet: Teemu Hyvönen

Lähtö 1 – A: 1 B: 3,5,2,7,4,8,6
1 Sign Of Speed matkasi viimeksi keulan kannassa, nousi maalisuoralle tultaessa kiriin ja laukkasi päätössatasella sijan kaksi tai kolme. Tämä lähtö vaikuttaa pykälän verran helpommalta, ja ruuna on ehjällä suorituksella kiinni voitossa. 3 Off The Record juoksi koelähdössä selässä sisäradalla, eikä pystynyt lopussa samanlaiseen rytminvaihdokseen kuin pari muuta osallistujaa. Ruuna pystynee alittamaan 20-rajan tasaisella matkavauhdilla ja on silloin tämän lähdön kärkihevosia. 5 Kapa o Pango laukkasi viimeksi keulan rinnalta kolmannessa kaarteessa ja tuli lopun sen verran hyvin, että hyppyyn saattoi palaa ainakin kakkossija. Ruuna on vauhdeiltaan selvästi voittosummaansa edellä ja pystyy ehjällä suorituksella voittoon.


Lähtö 2 – A: 6,13,2 B: 10,5,7,14,15,11,8,4,3,1,12,9
6 Potter Kähö voitti toissa kerralla hieman alle 14-vauhtisella 700 metrin kirillä ja oli viime voitossaan vielä parempi jyrättyään johtavan rinnalta ykköseksi. Varaa näytti jäävän molemmilla kerroilla, ja ori on suosikki, vaikka viivalla on muutama muukin hyväkuntoinen hevonen. 13 Rusty Cage sai Kaustisella liian vaikean reissun, eikä ollut lopulta paljoa huonompi kuin Potter Kähö. Torniossa juoksu meni putkeen, ja ruuna eteni toisesta ulkoa kiripuolikkaalla selvään voittoon. 2 Amiraal Kinglop voitti vajaa kuukausi sitten Keskisessä keulan takaa hyvällä suorituksella. Myös tuorein Härmän esitys keulasta oli positiivinen, vaikka kaksi hevosta tuli maalisuoralla ohi. Keulajuoksu tasaisen kiihtyvällä vauhdilla voi tehdä muiden A-hevosten tehtävästä hankalan.


Lähtö 3 – A: 3,1,6 B: 2,5,7,8
3 Scorzone voitti reilu viikko sitten 900 metrin kirillä ja teki yhden uransa parhaista suorituksista. Ruuna on juossut montéssa kerran aiemmin ja sijoittui tuolloin neljänneksi hyvätasoisessa lähdössä. Tuore näyttö kovasta kunnosta nostaa ruunan ykkössuosikiksi. 1 Dazzling Press hävisi Kaustisella vain kahdelle hyvälle, eikä ollut maalin kohdalla täysin väsynyt. Tamma saattaa voittaa tämän lähdön pelkästään oman tasonsa pitämällä. 6 Cod A'la Doc juoksi viime vuonna kaksi montélähtöä, eikä ollut ihan niin loistokas kuin kauden aiemmissa voitoissaan. Ruuna on menestynyt hyvin 75-tasolla kärryt perässä ja pystyy pärjäämään tässä, vaikka lajin sopivuus arveluttaa hieman.

Lähtö 4 – A: 6,3,2 B: 5,1,10,4,8,7,11,9
6 Viksun Lyyli eteni viimeksi aikaisin keulaan, teki eroa muuhun porukkaan ja lasketteli varmaan voittoon. Tamman vauhtivarat paljastuivat edellisessä startissa, kun se nousi neljänneksi kahden laukan rasittamana. Alle 30-aika ei yllättäisi ehjällä suorituksella, ja sillä pärjää tässä lähdössä pitkälle. 3 Siirin Enni avasi kautensa voittamalla pienellä marginaalilla 28-lopetuksessa. Tammassa vaikuttaa olevan paljon ainesta parannukseen, ja se pystyy voittamaan tämän kovatasoisemman lähdön. 2 Caramiitta yritti viimeksi keulasta karkuun, mutta yksi takaa-ajaja tuli ohi, ja lähinnä omaa hyvyyttään. Voittokantaan paluu vaatii silti pientä parannusta, mihin hevosessa on varmasti ainesta.

Lähtö 5 – A: 7,8 B: 3,5,9,6,2,1,4
7 Standalone Royalty voitti Oulussa keulasta tosi hienolla tyylillä ja oli oikein hyvä myös viimeksi Kaustisella, vaikka ei tavoittanut kärkiparia. Vauhdinjako oli yksinkertaisesti liian vaikea takapareissa juosseelle nelivuotiaalle. Ori on niukka suosikki ennen tuttua kilpakumppania, numeroa 8 Vincent Vici. Se ei voinut Oulussa suosikille mitään, vaikka teki hyvän pitkän kirin taustalta. Kaustisella ori jäi sisäratajuoksun jälkeen pussiin, eikä ehtinyt parantaa tilaa saatuaan. Lähtöpaikat ratkaisevat kaksikon rankingjärjestyksen. 3 Jason Bourne piti viimeksi 14-lopetuksessa hyvin pintansa, vaikka näytti painavan loppukurvissa sisälle päin. Ruunalla on 20 metrin etu A-kaksikkoon, ja sopiva vauhdinjako keulapaikalta voi olla avain voittoon.

Lähtö 6, Toto4-1 – A: 9 B: 12,6,8,11,14,15,1,2,4,7,13,10,5,3
Lähes kaikilla hevosilla on uusi ohjastaja, ja valjakoiden yhteensopivuus on vaikeasti arvioitava asia. 9 Sopun Solu on kuntopuntarin selkeä kärkinimi ja on suorittanut varmasti läpi kevään. Ruuna eteni viimeksi reipasvauhtisella maililla ulkokautta varmaan voittoon ja on haavereitta tässä lähellä ykkössijaa. 12 Rommi Rohkee on vauhdeiltaan suosikin veroinen ja voi pystyä heittämään haasteen 20 metriä taaempaakin. Ruuna oli kauden avausstartissaan hieman tasainen, mutta jäi viimeksi hyvätasoisessa lähdössä sisäradalle vaille kiritilaa.

6 Reson Sisukas menetti viimeksi 800 jäljellä tulleen laukan myötä otteen kärkisijoihin, mutta nousi vielä muutaman ohituksen myötä rahoille. Ruunalla on edelleen laukkariski, mutta se vaikuttaa vauhtien puolesta paalun parhaalta. 8 Salamyhke on riittävän vauhdikas hevonen tähän lähtöön, mutta laukkariski on viime starttien valossa suuri. Suosikin lyöminen olisi muutenkin yllätys, ja saman voi sanoa muistakin osallistujista. 11 Helmi Kevätön rankataan suoritusvarmuutensa vuoksi seuraavana. Tammassa on ainesta parannukseen, mutta voitto yllättäisi suoraan tauolta.


Lähtö 7, Toto4-2, Troikka – A: 15,16 B: 1,13,9,6,14,11,10,2,12,5,3,4,7,8
15 Lakan Leija kiri Vermossa ulkokautta hyvin perille ja näytti olevan etenemässä niukaksi kakkoseksi, mutta otti pari haparoivaa askelta hieman ennen maalia ja jäi Suven Sametin taakse. Suoritus oli joka tapauksessa erittäin hyvä, ja tamma voi parantaa edelleen kaksi starttia alle saatuaan. 16 Lumi-Oosa jää tauon vuoksi kakkoshevoseksi, mutta vain niukasti. Hallitseva kuningatar pystyi kahdessa viime tauoltapaluustartissa hyviin suorituksiin, ja samaa odotetaan tässäkin.

1 Pihlajan Hilma yrittää karata takamatkan takariviin arvotuilta A-hevosilta. Tamma eteni viimeksi divarifinaalissa 800 jäljellä johtoon ja teki hyvän suorituksen, vaikka kaksi hevosta tuli maalisuoralla ohi. Rima nousee nyt hieman. 13 Passin Liinu veti Vermon avointa tammalähtöä maalisuoralle saakka ja taipui sitten ulos kärkimatsista. Tamma saa puhtaat paperit ja pystyy nyt saamaan onnistuneella startilla ison edun suosikkipariin jo lähtösuoralla. 9 Annan teki Vermossa hyvän kirin hänniltä ja lähestyi Lakan Leijaa maalisuoralla. Tamma ei ole ollut hanakka voittamaan, mutta pärjää kuntonsa puolesta tässä kaikkia vastaan.

Lähtö 8, Toto4-3 – A: 1 B: 6,4,5,3,2,7,8

1 Hurricane DK avasi Suomen uransa tyylipuhtaalla voitolla ohittamalla kirivaiheessa kaikki viisi vastustajaa helposti. Päätöskierros sujui 12-vauhtia, ja varaa näytti jäävän aika lailla. Ruuna jatkaa selvänä suosikkina, vaikka vastus on hieman kovempaa tasoa, eikä keulojen pitäminen sisäradalta ole lainkaan varmaa. 6 Adde S.H. eteni Kaustisella kovassa avauksessa keulaan ja oli lähellä pitää pintansa maaliin saakka. Suoritus oli vahvasti positiivinen kolmen laukkastartin jälkeen, ja ruuna pystyy samanlaisena kärkimatsiin tässäkin.

4 Quick Vald kiri Oulussa terävästi Hurricane DK:n kupeelle ja oli oikein hyvä, vaikka ei pystynyt heittämään todellista haastetta. Ruunalla on tapana painaa sisäänpäin, ja ulkoa kiertäminen kovassa vauhdissa on sille usein vaikeaa. Nyt ruuna voi päästä hyviin kyttäysasemiin kärjen taakse. 5 Farzad Boko ja 3 Leader Brodde tekivät Kaustisella kelpo työtä kärkihevosten tuntumassa, mutta kummallakaan ei ollut tarpeeksi potkua Adde S.H:n haastamiseen. Molempien pitää parantaa merkittävästi voittaakseen tämän lähdön.

Lähtö 9, Toto4-4, Troikka – A: 2 B: 1,5,12,10,14,6,3,13,9,11,7,4,8

2 Southampton Sea ei pystynyt viime Keskisen visiitillään lähellekään parasta tasoaan, mutta Oulussa meno maistui alusta loppuun. Ruuna nappasi auton takaa keulat, kulki kirilenkin hieman alle 14-vauhtia ja voitti tosi vakuuttavasti. Toinen keulavoitto putkeen on otettavissa, jos otteissa ei näy ailahtelua. 1 Goosebumps ei voinut viimeksi Southampton Sealle mitään, mutta teki kuitenkin hyvän tauoltapaluun. Nyt taktiikka voi olla aktiivisempi, eli suosikille saatetaan laittaa painetta hyvissä ajoin.

5 Even Johnny kohtasi Kaustisen nousijadivarissa tätä kovemman vastuksen ja teki toisesta ulkoa positiivisen suorituksen, vaikka ei tavoittanut kärkiparia. Voltin vitonen voi olla ongelma, ja huono startti voi pudottaa orin kauas edelle rankatusta kaksikosta. 12 Ranch The Rock on juossut valtaosin tätä kovemmissa lähdöissä ja vaikuttaa parin viime startin perusteella nousukuntoiselta. Voittoon asti kiriminen olisi silti yllätys. 10 True Noice teki viime Ylivieskan raveissa vahvan suorituksen toiselta ilman selkää. Vastusta on nyt enemmän, ja ruunan täytyy parantaa totosijan eteen ainakin hieman.

Lähtö 10 – A: 2,5 B: 3,1,4,6

2 Isosalon Se epäonnistui kevätkauden avauksessaan laukkojen muodossa ja yrittää nyt uudelleen. Ruunan kunnosta ei ole mitään takeita, mutta se pystyy normaalina voittamaan nämä vastustajat keulajuoksulla. 5 Uhmapeli hävisi Oulussa vain Evartille ja kohtasi Kaustisella selvästi tätä kovemman vastuksen. Tasaisen kiihtyvä vauhti sopii ruunalle parhaiten, ja sillä voi ajaa pienessä lähdössä tarvittaessa aikaisin kärjen kimppuun. 3 Siirin Elli menestyi viime kaudella 75-lähdöissä, mutta tänä keväänä laukat ovat sotkeneet menoa. Viime kerran suoritus ensimmäisen kurvin laukan jälkeen kertoi tamman jatkavan hyvässä kunnossa.

Toto4-vihjesysteemit (12 / 42 riviä)

9 + 12 (6,8)

15,16,1,13 + 9,6,14 (11,10)

1 Hurricane DK (6,4)

2,1,5 (12,10)

Troikka L7 (20 riviä) 15 – 16,1,13,9,6 – 16,1,13,9,6

Troikka L9 (20 riviä) 2 – 1,5,12,10,14 – 1,5,12,10,14